Szerző: | júl 10, 2023 | Programok | 0 hozzászólás

Kedvesek! Pénteken – július 14-én – szabadtéri qigong órát tartok a Hajógyári-szigeten, 18.00-19.00 óra között.

A részvétel adományos, vagyis annyit ajánlasz fel az óráért, amennyit gondolsz, de akkor is várlak szeretettel, ha erre most nincs módod!!!

Témánk az évszaknak megfelelően a Tűz elem, melynek legfontosabb szerve a szív, de ehhez az elemhez tartozik a szívet védő burok a pericardium, a keringés egészsége, valamint a hormonális egyensúly és a vékonybél működése. Fókuszban tehát a szívünk, de a gyakorlatokkal támogatjuk az elemhez tartozó többi meridiánt és szervet illetve működést.

Fontos tudnunk, hogy a qigong gyakorlatok nemcsak a testünk működésére vannak befolyással, de lelki, mentális és spirituális szinteken is kifejtik a hatásukat.

Úgy vélem, teljesen egyetérthetünk azzal a szemlélettel, hogy a szív állapota meghatározza a teljes test állapotát és erejét. Ha a szívünk erős, a keringés stabil, akkor a szervek, szövetek, sejtek vérellátása is bőséges, így biztosítva van a megfelelő életerő és energia.

„Amikor a szív nyugodt, az elme csendes” – szól a mondás.
Kettejük összhangjában teremtjük meg a mélyebb megtapasztalások lehetőségét. Kizárólag az elménkben élve, könnyebben ránk talál a frusztráció, a szorongás, az irigység, az állandó rivalizálás. Sok esetben logikus, egyszerű választ akarunk kapni olyan dolgokban is, amelyeket racionális elmével lehetetlen elérni. El akarjuk kerülni a bizonytalan kimeneteleket, garanciát akarunk kierőszakolni az élettől, hogy biztosan jól döntünk majd, hogy elkerülhető a fájdalom, a zavarodottság, és ezzel el is zárjuk magunkat a szívünk erőforrásaitól.

A Tűz elem egyensúlyában természetes módon van jelen az életünkben a szeretet, az öröm és a hála. Nyitottak vagyunk önmagunkra és a környezetünkre. Nem idegen tőlünk a szociális kapcsolódás, a vidámság. És nem utolsó sorban energikusak vagyunk, áradnak a kreatív energiáink.

A Tűz elem a kiteljesedő yang, a kiteljesedő cselekvés, megélés, alkotás vagy életvitel. A tűz megégethet, felperzselhet, de felélesztheti a növekedés lehetőségét a személyiségünkben, a testünkben, a lelkünkben.

A meleg-intolerancia a Tűz elem kibillentségét jelzi.

A Tűz elem jelképei a Daru, A Karmazsin madár illetve a Feng Huang, akit kínai Főnixként is szoktak emlegetni, helytelenül, mert teljesen más szerepet tölt be, mint a nyugati mitológiák madara.
A fentiek pedig a keleti mitológián belül is eltérő jelentéstartalommal bírnak.

Helyszín – Hajógyári-sziget (bővebben a jelentkezésed után).

Időpont – július 14. péntek 18.00-19.00

Hozzájárulás – amennyit fel tudsz ajánlani adományként, de ha most nincs erre lehetőséged, adomány nélkül is szívesen látlak a programon!

Itt tudsz jelentkezni:

info@miahavasi.hu vagy havasi.mia@gmail.com

Várlak Benneteket szeretettel!

Hírlevél

  • Ti mondtátok
    Csak ajánlani tudom és ajánlom is a kurzusodat az útkeresőknek, az úton levőknek, mindenkinek, aki nyitott az önfejlődésre. Segítségeddel […]
  • Ti mondtátok
    Kevés telitalálat és tökéletes dolog volt eddig az életemben, de Mia Bölcs Asszony útja, a Változókor alkímiája kurzusa bizony az. Teljesen […]
  • Ti mondtátok
    Nagy várakozással fordultam a tréning felé, a fejlődés, az önmegismerés és az önmegvalósítás jobbításának reményében. A tréning 7 kapuja nagy […]
  • Ti mondtátok
    Szeretettel és hálával ajánlom Nektek Miát és a tanfolyamát. Személyéből tiszta odafordulás, elfogadás, nyugodt belső erő, finomság és hitelesség […]
  • Ti mondtátok
    A legerősebb pánikban, mikor az utcára is alig mertem kimenni és csak taxival tudtam közlekedni, Mia kezelése után rögtön képes voltam […]

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük